Inteleg ca a inceput campionatul european de fotbal, EURO 2016. Si am avut chiar bucuria sa jucam in meciul inaugural, cu tara gazda Franta. Chiar daca am luat bataie la fotbal, eu cred ca am jucat bine.

Dupa cele cateva zile de campionat, aflu ca aproape dupa fiecare meci, suporterii echipelor adverse s-au incaierat. Nimic neobisnuit.

S-au batut rusii cu englezii, nemtii cu urainienii. Francezii s-au multumit sa ne bata la fotbal – pe teren, si au lasat suporterii romani in pace. Norocul francezilor!

Astfel, de plictiseala dar si pentru a-si demonstra loialitatea si spiritul fratesc, suporterii romani s-au batut intre ei. Trebuia sa ne deosebim un pic de restul lumii, ca asa ne sta bine. Noi nu suntem ca ei!

La pensie, am sa cuget asupra acestui lucru, ca s-ar putea sa merite efortul. Pana atunci, mai studiem ce se mai intampla. Nu as vrea sa trag concluzii pripite, dar mi se pare ca trebuie notat acest aspect, si poate schimbat ceva.

Fara gluma, am convingerea ca poporul roman este unul brav, curajos, puternic dar si pacifist. Pe noi nu ne bate nimeni, si nici noi pe altii. Nici nu e nevoie. Noi ne “aranjam” si singuri, si asta se vede cu ochiul liber in societatea de astazi. Ma rog sa ne fie mai bine.

http://www.fanatik.ro/si-noi-facut-prapad-la-paris-pch-si-sud-steaua-razboi-la-terasa-738257

EURO 2016