Business Diplomacy din Romania

Pe 29 Martie 2016 am lansat conceptul de Business Diplomacy in România, in cadrul primei conferinte nationale pe acest subiect

Bursa Română de Afaceri a organizat in premiera nationala, în parteneriat cu ANEIR, pe data de 29 Martie la Bucureşti, la Hotel Grand Continental, prima Conferinţă de Business Diplomacy din România. 

Conferinta s-a desfasurat in contextul în care paradigmele de business se schimbă des sub influenţa factorilor tehnologici, economici, sociali şi geopolitici globali, decidenţii în afaceri fiind nevoiti să găsească noi metode şi tehnici pentru a reuşi. Astfel, companiile trebuie să îşi dezvolte competenţe interne pentru crearea, cultivarea şi managementul relaţiilor de nivel înalt cu factori guvernamentali şi neguvernamentali influenţi şi relevanţi pentru activitatea companiei.

 

Organizata sub motto-ul “În secolul XXI daca nu eşti diplomat, eşti în afara jocului”, conferinţa de Business Diplomacy s-a adresat managerilor de companii multinaţionale, antreprenorilor şi oamenilor de afaceri, decidenţilor din companii, responsabililor cu relaţiile internaţionale din diverse organizaţii naţionale şi internaţionale, dar şi celor interesaţi de o carieră în domeniul diplomaţiei.

Participantii la conferinta, au apreciat noutatea si utilitatea conceptului in activitatea lor, incurajand Bursa Romana de Afaceri sa continue dezvoltarea programului Business Diplomacy prin workshopuri si traininguri aplicate pe care acesta le va organiza cu experti internationali cu experienta dovedita in expansiune si deschiderea de noi piete, dar si in identificarea riscurilor geopolitice la care sunt supuse afaceri astazi.

Acest lucru este o continuare a activitatii Bursei Romane de Afaceri care prin conexiunile internationale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, poate asigura o serie de servicii profesionale companiilor care vor sa faca afaceri internationale.

Cei cinci speakeri care au participat la conferinţa sunt Shaun RIORDAN, Valentin PREDA, Sergiu CELAC, Mihai IONESCU si Dumitru MIRON.

Impreuna cu Shaun RIORDAN am participat in luna decembrie 2015 tot in calitate de speakeri la prima conferinta internationala de Business Diplomacy, care s-a desfasurat la Zwolle in Olanda.

Participantii au avut parte si de o interventie surpriza, Ambasadorul Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, Excelenta Sa Doamna Nineta Barbulescu a intrat live prin skype, si a prezentat modul cum Ambasadorii Romaniei peste hotare sprijina internationalizarea companiilor romanesti.

 

Elementele de noutate desprinse din Conferinta:

  • Informaţii esentiale despre conceptul de Business Diplomacy ca generator de predictibilitate, stabilitate şi continuitate a businessului în mediul de afaceri global al secolului XXI.
  • Faptul ca tehnicile exclusiv utilizate până de curând doar de diplomaţii de carieră pentru a rezolva şi negocia probleme de stat sunt astăzi folosite de oameni de afaceri de succes pentru a-şi atinge obiectivele şi rezolva problemele.
  • Provocările la care sunt supuse afacerile internaţionale văzute din perspectiva mixtă a diplomatului în afaceri.
  • Sugestii despre necesitatea dezvoltării abilităţilor de a identifica, cultiva şi întreţine relaţii cu persoane cheie din mediile relevante, pentru a penetra şi dezvolta noi pieţe internaţionale.
  • Strategii despre cum să stabileşti conexiuni cu diferiţi actori globali.
  • Informaţii despre Networking Geostrategic, construcţia de coaliţii internationale, reţele de influenţă (acolo unde este permis) şi informare – instrumente utilizate pentru deschiderea de noi pieţe si stabilirea unor mecanisme de protecţie a afacerii.

 

„Business Diplomacy este un instrument la fel de important pentru o companie cu viziune internaţională aflată în expansiune, cât şi pentru o companie locală interesată de supravieţuire” a spus Valentin PREDA, presedintele Bursei Romane de Afaceri.

 

 

***

 

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri, care facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi/sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie. Noi conectăm oamenii de afaceri şi companiile la noi pieţe de desfacere, parteneri şi oportunităţi de afaceri.

 

Partenerii evenimentului: CEC Bank, Alpha Bank, RBE Connect, Global Vision, ANBAR, ANEIR si United Business Agency.

Parteneri media: Wall-Street.ro , PRbox.ro , Manager.ro , BusinessCover.ro, Business Express

 

Pentru informatii suplimentare referitoare la eveniment, ne puteti contacta la [email protected]

Business Diplomacy in RomâniaValentin Preda Sergiu Celac Shaun Riordan Business DiplomacyValentin preda Shaun Riordan Business Diplomacy Romania