Parcă suntem intr-un film, in care asteptam Cuminițiți, sa vedem cum alții ne re-construiesc țara.

Fară nici o legatură cu Tehnocraxia sau Politihoția, sigur ne va fi mai bine dacă fiecare român muncește pe ogorul lui.

După o transformare buna dar dureroasa inceputa de putini oameni si de multi ani – perioada in care romanii curati la suflet si-au dorit ca tara lor sa se curete de coruptii care au supt sangele tarii, iata ca am atins momentul in care nu ne mai mira deloc ca il mai salta pe unul sau pe altul, indiferent de nume si fosta functie. Nici macar ei nu se mai mira.

Romania e laudata de forurile #utelare internationale pentru realizarile impotriva coruptiei. Daca acest nou Brand de tara rezultat natural din succesul actiunii devine dominant, si noi romanii de rand nu vom construi ceva in locul astfel curatat, ne vom plange de mila peste cativa ani. Haideti sa construim ceva care sa ne faca sa ne simtim bine la noi acasa. Ideile sunt binevenite, la fel si voluntarii cu inima mare, pentru ca nu sunt bani pe lumea asta sa plateasca sudoarea de care e nevoie.

Este usor de observat ca indiferent de judecatile noastre ale romanilor simpli, lucrurile merg mai departe “as usual”. Unii judeca, ceilalti intra sau ies, lucrurile se rearanjaza in piata, dar fara noi – cei care am asteptat in Cumintenie, Curatenia Pamantului. Curatenia s-a facut cu ban romanesc (sau luat de imprumut – dar pe care il datoram ca s-a garantat cu glia), in schimb, daca ne uitam prin casa vedem ca se aranjaza produse de import din anumite zone, si prin curte se pune de o petrecere in stil german. Un prieten imi spune ca e mai bine decat in stil rusesc, iar eu fara sa imi pierd timpul comentand inutil, incerc sa aduc macar legumele romanesti pe masa romanilor. Am vazut ca asa merge treaba mai peste tot, nu doar la noi.

Cand nu stam la coada sa cumparam produse de import, ne irosim Timpul in fata televizorului, crescand audienta unor asa zisi jurnalisti care si-au facut o paradigma existentiala si de business din Timpul irosit de romani pe canalele lor. Cafenelele au facut vanzari record de pe urma vorbelor desarte risipite de a-toate-cunoscatori. Cateva segmente de business s-au deformat din cauza timpului irosit de romani cu vorbele.

Cu sau fara comentariile noastre, coruptii pe care ii stiam cu totii (ca nu mai aveau jena si isi faceau reclama pe banii furati de la noi), s-au mai domolit si sunt mai mult sau mai putin ocupati in Beci, in propria mansarda dupa caz, sau in propria constiinta – nestiind cand le bate si lor la usa. Sa le bata.

Fratii mei romani, hai sa ne investim Timpul care ne-a fost dat, in munca pentru painea cea de toate zilele si pentru o constructie in care sa ne placa sa traim, sa ne educam copii si sa avem grija sa nu ii pierdem prin societatile “civilizate” dar care discuta legalizarea incestului si a necrofiliei la ei acasa (pedofilia – chiar daca o practica, o lasa mai la sfarsit ca o bomboana de pus pe propria lor coliva), si care cu aceiasi pofta, ne judeca pe noi romanii ca suntem corupti si ne fu$am unii pe altii. Teoretic nu ar trebui sa ii preocupe pe straini cum se fura romanii unii pe altii, dar daca urmarim invazia de produse de import, intelegem grija lor fata de piata romaneasca.

Hai sa ne preocupam cu ce vrem sa facem fiecare dintre noi, sa cumparam si produse romanesti ca sa nu incalzim global ca dupa aia ne cearta, sa ne oprim din a face pacatele vorbelor desarte si a judecarii aproapelui, si sa ne gasim de lucru impreuna stand uniti ca singuri nu putem face mare lucru, ca e mare jungla. Are cine sa judece si aici, si acolo. Nu il putem noi judeca pe celalalt ca nu avem informatia. Ni se pare ca stim, din cauza ca ni se spune ce sa stim, oravinduni-se consecvent simturile vazului si auzului, in timp ce sarmanii difuzori de informatie prelucrata in laboratoare, au devenit sclavii sistemului care a prins multi romani in capcana irosirii propriului Timp, cu problemele altora.

Batalia pe Timp e mare, pentru ca asta e tot ce avem in viata.

Cei ce nu suntem responsabili pentru actul de justitie, mai bine ne investim Timpul in cele bolduite cu albastru de mai sus, si o sa avem multa satisfactie.

Nu spun ca ne este mai bine acum decat inainte, si nici ca o sa ne fie mai bine maine, ci ca poate sa ne fie mai bine daca muncim si colaboram intre noi dar si cu altii, in loc sa facem pacatul vorbei desarte si al judecarii aproapelui. Ispita si pacatul sunt in fata noastra, zilnic. Daca ganditi asta in fiecare dimineata, o sa incepeti sa le vedeti. Sa va ajute Dumnezeu sa aveti puterea sa le si ocoliti.