Afaceri de succes in Cluj

Nu ajunsesem la Cluj de trei ani, dar iata ca in toamna asta – invitat fiind la Herbstfest 2016, am gasit Clujul pe un trend de crestere demn de analiza. Asta m-a facut sa ma gandesc sa revin cat de curand si chiar sa implic Bursa Romana de Afaceri in atragerea a cat mai multor companii in zona, pentru ca intr-adevar exista la Cluj fundamentele unor afaceri de succes.

 

Nu am auzit la Cluj dezbateri aprinse cu privire la tara de provenienta a capitalului investitorilor. Oamenii minunati din Cluj, au stiut cum sa se integreze cu seriozitate si prin multa munca in parteneriate cu investitorii straini. Asta ma bucura si imi da speranta ca oamenii de afaceri din Cluj isi pot valorifica inteligent si eficient potentialul de business al propriului oras. Clujenii sunt plini de idei de afaceri si pot genera propuneri si oportunitati de afaceri atractive pentru investitorii straini.

S-a dezvoltat astfel, un parteneriat natural in care sunt armonios implicate companii straine si romanesti, universitati dar si autoritatile locale din Cluj si cele din Germania. Si acest parteneriat da rezultate vizibile. Ambasadorul Germaniei in Romania, ES Dl. Werner Hans Lauk a onorat Festivalul cu prezenta dansului, confirmand astfel interesul companiilor germane pentru Romania.

Intrevad deja un prim Parteneriat – Public – Privat de success in Cluj, neformalizat inca dar deja functional – si am spus asta deschis in cadrul editiei 2016 a Festivalului de Toamna al Economiei Germane – Herbsftfest care s-a desfasurat la Cluj – Napoca in perioada 29 Septembrie – 2 Octombrie , unde prietenul meu Florin Bugnar presedintele AVALON Events mi-a dat ocazia sa particip activ in cadrul sesiunilor de business networking organizate de TPA Transilvania si Contafiscal – doua companii de consultanta fiscala de top.

Este adevarat ca o dezvoltare economica rapida aduce si provocari pe masura, cea mai mare fiind forta de munca care devine o resursa pe cale de epuizare. Clujenii sunt oameni harnici si lucreaza la asta, nu trebuie sa ne facem noi griji.

Despre Herbstfest, numai de bine. Herbstfet se configureaza deja nu doar ca un Festival Economic ci ca o platforma culturala si sociala sprijinita de autoritatile publice si companiile din zona. An de an, mai multe companii se alatura Festivalului, membrii Clubul Oamenilor de Afaceri vorbitori de limba Germana din Transilvania de Nord DWNT avand o contributie importanta.

In baza parteneriatului cu organizatorii Herbstfest – Avalon Events, Bursa Romana de Afaceri pune la dispozitia celor peste 350 de oameni de afaceri care au participat la Festival, vouchere de acces gratuit la serviciile Networking ale platformei de business matchmaking RBE Connect. Cei interesati in valorificarea acestei oportunitati, isi pot face cont aici si introduce denumirea festivalului (Herbstfest) in rubrica Cod Voucher din formularul de inscriere, putand ulterior sa isi promoveze dar si identifice parteneri si oportunitati de afaceri internationale, afaceri de vanzare, idei de afaceri profitabile, sa fie la curent cu ultimele trenduri in business, cele mai noi modele de afaceri de succes si evenimente de afaceri.

Vizita mea la Cluj a cuprins si alte dezvoltari de proiecte pe care noi Bursa Romana de Afaceri dorim sa le facem, cum ar fi programul de pregatire a executivilor din companiile din Romania ca diplomati in afaceri, prin programul nostru Business Diplomacy. Implicarea mediului universitar in dezvoltarea acestui program si pentru tineri, este foarte importanta, Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Studii Europene fiind deschisa ideii de a colabora cu Bursa Romana de Afaceri in acest sens si a dezvolta impreuna un program de Diplomatie in Afaceri.

afaceri de succes

afaceri de succes in cluj herbstfest networking afaceri de vanzare

herbstfest-cluj-2016-afaceri-de-succes-investitiiherbstfest-2016