“Guvernantii” nu mai trebuie lasati sa ne batjocoreasca si sa ne abandoneze asa usor, cand le vine lor mai bine, pe principiul “cel mai destept renunta primul”, speculand politic – si unii si altii – pana si momente tragice, luand avantajele iesirii intr-un mod “onorabil” din dezastrul pe care il lasa in spate. Asta s-a intamplat deja de 25 de ani. Au plecat unii si au venit altii, si nici unul nu si-a asumat dezastrele lasate in spate. S-au rotit pe scaunele guvernarii, si intre scaune – cum s-ar putea spune – au fost in vacanta la partid sau pe posturi calde la companii de stat. Dupa care, au revenit cand ceilalti au esuat.

In acelasi timp, nu trebuie lasati sa se aseze pe scaune nici ceilalti oportunisti – carora acest moment le vine ca o manusa.

Ne insulta inteligenta rotindu-se inca o data intre ei pe scaune, ca si cum noi nu ne-am da seama.

Intrebarea mea catre partidele care vor sa vina acum la ciolan, este daca pe vremea guvernarii lor cluburile aveau toate autorizatiile. Daca aveau, atunci sunt indreptatiti sa vina. Daca nu aveau, atunci sa stea acasa si sa planga pana vor fi iertati.

 

Toti politicienii ce vor sa vina sau sa revina la putere, trebuie sa isi asume ca daca gresesc catusi de putin, chiar si o singura data fata de tara si poporul lor, trebuie:

  • sa Platesca pe loc +
  • sa plece, doar daca iesirea de urgenta nu e ferecata cu lanturi +
  • sa nu mai revina sub nici o infatisare inapoi nici la butoane, nici in spatele noului venit la butoane.

Si atunci sa vezi cati dintre ei vor mai dori sa ne “conduca”.

 

Conducatorii natiunii – oricare ar fi ei – guvernanti si parlamentari, trebuie pusi la munca si obligati sa ne aduca bunastarea, ca asta ne-au jurat cu mana pe Biblie cand le-am dat tara sa ne-o conduca, si pentru asta i-am si platit. Si-au luat o obligatie de rezultat, si nu una experimentala.

Sa gaseasca ei solutia unei bune guvernari pentru noi, nu pentru ei, nu sa isi ia jucariile si sa plece in vacanta la partid sau la un alt post platit la stat.

 

Haideti sa le cerem astazi tuturor politicienilor si partidelor, sa ne garanteze cu tot ce au, ca vor munci pentru ca noua sa ne fie mai bine. Asta sa le fie pedeapsa dupa atata timp, si anume, sa faca bine poporului.

Si pentru ca stim ca nu au oameni, sa vina “dupa munca” intr-una din seri in strada sa gaseasca oameni. Romani normali si curati la suflet, nu embrioane modificate genetic in vreun laborator pe cine stie unde si maturate ulterior in eprubetele politicii mizerabile – asa cum singura se afisaza zilele acestea.

 

Sa aduca oameni noi din popor in locul lor – si ei sa plece acasa, nu doar temporar de pe scaune ci si din partide – si sa nu se mai intoarca niciodata nici la guvernare nici in partide.

 

Cei ce se vor sacrifica sa reconstruiasca clasa politica in aceste conditii de bun simt, cred ca isi vor merita locul pe lista parintilor natiunii romane.